17
Ιουνίου
2019

Βόμβα Θεοχάρη: Στο Μαξίμου ομάδα με στελέχη του ΓΛΚ δουλεύει το σχέδιο για δραχμή - 30/06/2015

 

Μια απίστευτη καταγγελία έκανε πριν από λίγο ο βουλευτής του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης στην ομιλία του στη Βουλή. 

Ο κ. Θεοχάρης κατήγγειλε ότι ήδη ομάδα με στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους στο Μέγαρο Μαξίμου δουλεύει το σχέδιο για να μας πάει στη δραχμή. 

Αναφερόμενος στο δημοψήφισμα της Κυριακής ο κ. Θεοχάρης είπε ότι το «με το ΌΧΙ ο λαός θα έχει χρέη και όχι καταθέσεις» και πρόσθεσε: «Η Ευρώπη έκανε λάθη. Αλλά αλλάζει μόνο από ισότιμους εταίρους. Αλλάζει κανείς το σπίτι του αν μένει μέσα. Αν φύγει δεν έχει δικαίωμα να μιλά. Μόνο με το ΝΑΙ μπορούμε να σωθούμε, ΝΑΙ στην Ελλάδα, Όχι στη μιζέρια, ΌΧΙ στο διχασμό, ΝΑΙ στο ΕΥΡΩ».

 Χάρης Θεοχάρης: Ομάδα με στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους δουλεύει το σχέδιο για να μας πάει στη δραχμή

 
Στην ομιλία του σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής για το σ/ν «Μέτρα για την ανακούφιση των ΑΜΕΑ, την απλοποίηση της λειτουργίας των ΚΕΠΑ, την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και συναφή ασφαλιστικά ζητήματα» ο κ. Χάρης Θεοχάρης, βουλευτής Β’ Αθήνας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού αναφέρθηκε στα εξής:
 
Η ιστορία θα μας ρωτήσει: γιατί δεν μίλησες όταν ερχόταν η καταστροφή; Σπέρνετε σπόρους εθνικού διχασμού με ψέμματα και πραξικοπήματα. Το ψηφοδέλτιο του δημοψηφίσματος είναι πραξικόπημα. Η αλλαγή της διαδικασίας του δημοψηφίσματος με πνπ είναι πραξικόπημα. Πού ακούστηκε να αλλάζει η διαδικασία του δημοψηφίσματος, αφού αυτό έχει προκηρυχθεί; Δηλαδή εάν προκηρύξετε εκλογές θα αλλάξετε στη συνέχεια τον εκλογικό νόμο; Πρέπει άμεσα να παραιρηθεί ο Υπουργός Εσωτερικών και να μπουν υπηρεσιακοί υπουργοί. Μην ζητάτε να επιδειχθεί ψυχραιμία. Η μητέρα που δεν βρίσκει γάλα σκόνη στο φασμακείο έχει χάσει την ψυχραιμία της.
 
Θέσατε σε δημοψήφισμα ένα ψεύτικο ερώτημα. Ένα ερώτημα που δεν υπάρχει. Στο λαό πας με δύο καλές επιλογές ή δύο κακές επιλογές, όταν δεν μπορείς να διαλέξεις. Δεν πας όμως με μία κακή επιλογή, όπως κάνετε εσείς. Τον ρωτάτε αν δέχεται τη λιτότητα. Το ναι είναι το όχι στη λιτότητα.
Βγάζετε τη χώρα από την Ευρώπη με αυτά που κάνετε. Ο Κινέζος Πρωθυπουργός λέει τί να την κάνω την Ελλάδα εκτός Ευρώπης; Το ίδιο λέει και η Ρωσία. Την Ελλάδα την χρειάζονται όσο είναι εντός Ευρώπης.
 
Γιατί βιάζεστε τόσο να υφαρπάξετε την ψήφο του ελληνικού λαού; η απάντηση είναι ότι βιάζεστε γιατί δεν υπάρχουν λεφτά για τις 13 και τις 27 για να πληρώσετε μισθούς και συντάξεις. Να ξέρετε ότι οι ίδιοι που τώρα τους καλείται να απαντήσουν όχι, θα είναι αυτοί που θα σας ζητήσουν το λόγο, όταν μετά δεν θα βρουν τα λεφτά τους στην τράπεζα.
 
Μπορούσατε να πείτε εσείς το όχι. Γιατί χρειάζεστε τον λαό; Πάρτε από τους πλούσιους, από τη φοροδιαφυγή, από το λαθρεμπόριο και κάνετε το πρόγραμμά σας. Ακόμη κι αν είχατε προκηρύξει το δημοψήφισμα δύο βδομάδες πριν θα ήταν αλλιώς τα πράγματα. Τότε θα έπρεπε να μαας κλείσουν τις τράπεζες. Τώρα τις κλείσαμε εμείς με υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα.
 
Στο Μέγαρο Μαξίμου δουλεύει Ομάδα Εργασίας με στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους το σχέδιο της επόμενης μέρας προς τη δραχμή. Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πληρωθούν με χαρτάκια. Οι αγρότες με το όχι δεν θα δουν επιδότηση.
 
Από σήμερα το βράδυ αλλάζουν τα πράγματα στη χώρα. Με το όχι θα μείνουν στον κόσμο τα δάνεια και θα χαθούν οι καταθέσεις.
 
Υπάρχουν και τα λάθη της Ευρώπης που μας έφεραν εδώ που είμαστε. Αλλά η Ευρώπη με τα λάθη και τις ιδεοληψίες της αλλάζει από μέσα, αλλάζει όταν είσαι ισότιμος. Εσείς καταφέρατε να μην σας κατανοεί ο Ρέντζι, αριστερός Πρωθυπουργός. Ακόμη και η Guardian, η εφημερίδα σημαία της αριστεράς στην Ευρώπη, γράφει, ότι το όχι ισοδυναμεί με έξοδο.
 
Ο λαός πρέπει να γνωρίζει πως υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο. Η ανάληψη των δανείων από τον ESM με περίδοδο χάριτος κατά την οποία δεν θα πληρώνονται ούτε τόκοι ούτε χρεολύσια. Με πραγματικές μεταρρυθμίσεις στη χώρα, όχι το κομματικό κράτος που θέλει να εγκαθιδρύσει η Κυβέρνηση. Με επαγγελματική δημόσια διοίκηση και δικαιοσύνη. Αλλά χρειάζεται να αλλάξει και η Οικονομική Διακυβέρνηση της Ε.Ε., που ακολουθεί λανθασμένο μοντέλο σύγκλησης, Χρειάζεται περισσότερη Δημοκρατία με χώρο για τις φωνές των μικρότερων χωρών.
 
Είμαστε στην πιο κρίσιμη στιγμή της ιστορίας μας. Δεν περισσεύει κανείς στον ανένδοτο αγώνα που χρειάζεται. ΟΧΙ στη μιζέρια και στο διχασμό. ΟΧΙ στις ουρές στα ΑΤΜ. ΟΧΙ στα άδεια σουπερμάρκετ. ΝΑΙ στην Ελλάδα. ΝΑΙ στο Ευρώ.
 
 
 
 

Αυτό κατήγγειλε ο Χάρης Θεοχάρης στην Ολομέλεια της Βουλής προκαλώντας την αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της παριστάμενης αναπληρώτριας υπουργού, Θεανώς Φωτίου. Συγκεκριμένα, η κυρία Φωτίου είπε ότι η διασπορά ψευδών ειδήσεων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου (σ.σ. λόγω δημοψηφίσματος) απειλείται με εισαγγελική δίωξη, προκαλώντας την αντίδραση του αντιπρόεδρου της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη που εκείνη την ώρα που προήδρευε και ο οποίος της ζήτησε να βάλει το εισαγγελική δίωξη σε εισαγωγικά. 

Την καταγγελία του Χάρη Θεοχάρη σχολίασε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης: «Η σημερινή δήλωση του κ. Θεοχάρη, εκτός από σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αποτελεί μνημείο ανευθυνότητας, πόσο μάλλον όταν είναι εκπρόσωπος ενός κόμματος το οποίο ευαγγελίζεται την "ευθύνη". Ντροπή και τίποτα άλλο».

Ο Θεοχάρης επιμένει: Το Μαξίμου ετοιμάζει IOU και δραχμή

Αμέσως μετά την ομιλία του βουλή ο βουλευτής του Ποταμιού επέμεινε στην άποψή του, μιλώντας στο Star.

«Έχω πληροφορίες ότι υπάρχει η ομάδα εργασίας η οποία ήδη αυτή τη στιγμή λειτουργεί με στελέχη του γενικού λογιστηρίου του κράτους, αρχικά για να πληρωθούν οι επόμενοι μισθοί και οι συντάξεις και στα επόμενα βήματα να μεταβούμε και στη δραχμή» δήλωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Ποταμιού, Χάρης Θεοχάρης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μακελειό στο Ορλάντο: Το Ισλαμικό Κράτος χτύπησε στην καρδιά των ΗΠΑ
Ο Αφγανός Ομάρ Ματίν από το 2007 εργαζόταν ως ένοπλος φρουρός στη μεγαλύτερη εταιρεία ιδιωτικής ασφάλειας του κόσμου
Η παράξενη και απίστευτα τραγική ιστορία του «Τιτανικού των Ναζί»
Η καριέρα του ήταν πιο δοξασμένη από αυτή του Τιτανικού και το τέλος του ακόμα πιο δραματικό - Βυθίστηκε την τελευταία ημέρα του πολέμου από φίλια πυρά παρασέρνοντας στον θάνατο πάνω από 5 χιλιάδες αιχμαλώτους εβραϊκής καταγωγής
Χόκινγκ: Η ανθρωπότητα απειλείται - Ποιοι είναι οι 3 μεγάλοι κίνδυνοι
«Μόνο αν ζήσουμε στο διάστημα θα τα καταφέρουμε, αλλά αυτό θα μπορέσει να γίνει σε 100 χρόνια και μέχρι τότε πρέπει να προσέχουμε» η συμβουλή του επιστήμονα
Ιορδανία: Δορυφόροι έφεραν στο φως τεράστιο μνημείο στην Πέτρα 2.150 ετών
Το μνημείο έχει το μήκος μιας πισίνας Ολυμπιακών διαστάσεων, δύο φορές το πλάτος της, και βρίσκεται μόνο 800 μέτρα νότια του κέντρου της αρχαίας πόλης
Βρήκαν ξεχασμένο αρχαίο ελληνικό στεφάνι μυρτιάς 2.300 ετών
Βρέθηκε μέσα σε χαρτοκιβώτιο τυλιγμένο σε εφημερίδες κάτω από το κρεβάτι ηλικιωμένου που το κληρονόμησε από τον παππού του
Ο Ολυμπιακός ζητά την τιμωρία του Πεδουλάκη
Λίγες ώρες πριν το πρώτο τζάμπολ στη σειρά των τελικών της Basket League ο Ολυμπιακός έκανε καταγγελία κατά του προπονητή του Παναθηναϊκού
Ολυμπιακός-ΑΕΚ: Ένας τελικός που θα μπορούσε να είναι γιορτή...
Έπειτα από ταλαιπωρία, αναβολές και συσκέψεις ανάμεσα σε Κοντονή, ΕΠΟ και FIFA, οι δυο ομάδες βρήκαν το... δρόμο για το ΟΑΚΑ και είναι έτοιμες να κοντραριστούν (20:30 OTEsports και μαγνητοσκοπημένο από την ΕΡΤ) για την τελευταία κούπα της χρονιάς
Κυπελλούχος η ΑΕΚ, 2-1 τον Ολυμπιακό στο άδειο ΟΑΚΑ
Με την κατάκτηση του Κυπέλλου συνοδεύτηκε, τελικά, η επιστροφή της Ένωσης στα «μεγάλα σαλόνια» - Η ομάδα του Μανωλά προηγήθηκε με 2-0 (39` Μάνταλος, 51` Τζιμπούρ) εκμεταλλευόμενη τα αμυντικά κενά των ερυθρόλευκων - Ο Τσόρι Ντομίνγκεζ μείωσε για τον Ολυμπιακό στο 85`
Εκπληκτικά πορτρέτα που δεν θα πιστεύετε ότι είναι ζωγραφισμένα στο χέρι